De vijf leukste boeken om cadeau te geven

Gepubliceerd op
29 oktober 2021

Nu het cadeauseizoen snel nadert, willen we je eraan herinneren dat een goed doordacht boek misschien wel het beste cadeau van allemaal is. De beste boeken van 2021 zijn, net als die van 2020, de titels die ons iets hebben laten voelen, ons toestemming hebben gegeven om van een andere toekomst te dromen, of ons genadig hebben getransporteerd naar een andere wereld.

Voor de boekenliefhebbers en de toekomstige boekenliefhebbers bevat deze lijst de meest gedenkwaardige (5) boeken van het jaar. We hopen dat je er wat cadeau-inspiratie uit haalt en wensen je alvast veel leesplezier!

Onze favoriete boeken om cadeau te geven

Honden voor het leven

Het boek Honden voor het Leven is geschreven door Arthur Japin. Dit is echt typisch zo'n boek dat je in één keer uitleest. Arthur vertelt hierin het ontroerende en liefdevolle verhaal van zijn drie honden.

Grote thema’s als Liefde, Vriendschap, Trouw, Hoop en Moed komen aan de orde. Het levensverhaal is herkenbaar voor jong en oud en is aangrijpend, maar geeft ook troost. Voor iedereen die van het leven houdt is het verhaal van Arthur Japin wonderschoon en avontuurlijk.

Lekker gezond!

Het kookboek Lekker Gezond! is geschreven door Ellemieke Vermolen. Dit is hét kookboek waar alle ouders op zaten te wachten. Van snelle tussendoortjes tot kidsproof hoofdgerechten en van healthy smoothies met extra veggies tot lekkere baksels. Met haar boek hoopt Vermolen mensen te kunnen inspireren tot het maken van lekkere en gezonde gerechten. Hierin is zij zeker geslaagd: het boek staat bomvol recepten om van te genieten.

Het alles

Het leesboek Het alles is geschreven door Dave Eggers en is uitgebracht in 2021. Dit boek is het meeslepende vervolg op de bestseller De Cirkel. In dit meeslepende maar ook beangstigende vervolg op de wereldwijde bestseller De Cirkel onderzoekt Dave Eggers op overtuigende en beklemmende wijze waar de dominantie van een volledig digitale cultuur toe kan leiden, en wat er gebeurt als iemand besluit zich hiertegen te verzetten.

De liefdesbrief

De liefdesbrief, geschreven voor Lucinda Riley, vertelt het verhaal van een jonge journalist die per ongeluk op een bijzonder verhaal stuit. Het verhaal wordt geroemd om de onverwachte wendingen, de bijzondere geheimen en de aanhoudende spanning. In een eerder interview heeft de schrijfster aangegeven dat ze graag ook eens een thriller zou schrijven, omdat je als schrijver altijd jezelf moet blijven uitdagen.

VerpleegThuis

Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. Op ontwapenende en ontroerende wijze beschrijft hij de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving.

Meer boeken zien? Of ben je er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem. We hebben een aparte pagina ingericht met allemaal leuke cadeaus voor de boekenliefhebber. Klik hier om naar het overzicht te gaan.

Copyright © 2021 Inspiratie cadeaus.